Eerste team laat zege glippen

 1 november 2021


De vierde ronde van de clubcompetitie bracht het eerste team naar Schiedam. De plaatselijke club
Van Stigt Thans speelt met twee teams in de ereklasse en vandaag werd de strijd aangegaan met de
reserves, die net als WvM 1 nog puntloos waren na drie rondes. Hoewel VST 2 een heel behoorlijk
team is was winnen vandaag de doelstelling.

Na een remise van Bert Aalberts tegen Kees Romijn kwam WvM op achterstand. Jan van Dijk trok fel van leer tegen de ervaren Waldo Aliar, die zo’n vijftig jaar geleden al in een wereldkampioenschap speelde. In lastige stelling raakte Van Dijk de draad kwijt waarna een combinatie zijn lot bezegelde.

De stand werd al snel gelijk getrokken door Marino Barkel, die na een interessante opening op indrukwekkende wijze zijn tegenstander Walter Thoen van het bord zette.

Daarmee stond het 3-3 waarna de remises bleven binnenstromen. Op enkele borden (Van den Broek-Kos Wong-Van den Berg, Hoopman-Lansbergen) hadden de Westerhaarders zeker het beste van het spel, maar nergens werd het evenwicht beslissend verbroken. Bij een 9-9 stand leek het er dan toch op dat Herman Hilberink op de valreep voor een Westerhaarse overwinning zou gaan zorgen. Een gewaagde spelopzet pakte schitterend uit want zijn tegenstander Peter van der Stap liep finaal vast in het centrum. Met een wanhoopscombinatie wist Van der Stap het nog tot een analytisch verloren 4x2 eindspel te schoppen. Er leek weinig fout te kunnen gaan maar na minder geslaagd manoeuvreren kwam de losse schijf van Hilberink in contact met de enig overgebleven schijf van Van der Stap, waarna remise onvermijdelijk was.

Met de 10-10 is WvM in ieder geval van de nul af en bezet het nu de negende plaats in de ereklasse. Over twee weken ontvangen de Westerhaarders in eigen huis het eerste team van Schiedam.