verslag dag 2 nk junioren

23 juli 2021


De tweede dag van het NK Junioren bestaat uit weer een dubbele ronde. Na de 2 rondes van gisteren en een gezellige avond verschenen de junioren weer fris en fruitig voor de ochtendronde.

Jelle van der Eng is nog steeds opzoek naar zijn eerste punten. In een opening die hij gisteren ook op het bord had probeerde hij wat anders, maar zijn aanval had te weinig ondersteuning. Simon Harmsma wist daar handig gebruik van te maken door het centrum van Jelle uit te dunnen. Uiteindelijk wist Simon sterk het aanvalsschijf te winnen en even later ook de partij.

In de partij van Machiel Weistra tegen Luuk Terweijden kwam een Roozenburg opstelling op het bord. Luuk probeerde achter het schijf 27 te lopen, maar werd verast door een verassende doorbraak van Machiel. Een ingewikkelde stand volgden die Machiel effectief wist om te zetten in winst.

Tom Rinner en Emre Hageman waren erg aan elkaar gewaagd. Vrij snel na de opening kwam er een klassieke structuur op bord. Emre probeerde wat druk te zetten op Tom zijn lange vleugel, maar Tom wist via een creatief offer zijn stand te ontwikkelen. Nadat er nog wat schijven van het bord verdwenen werd remise overeengekomen.

De avondronde duurde een stuk langer dan de dag er voor, maar weer veel beslissingen. De koploper Machiel speelde een spannende partij tegen Simon. Maar beide spelers waren bekend met de opening. Het oogde alsof Machiel er vandaag al vandoor zou gaan met de titel, maar Simon speelde sterk door met een puntendeling als resultaat, de enige in de vierde ronde.

Tom kon zijn stand goed ontwikkelen tegen Jelle. De korte vleugel van Jelle leek een beetje buitenspel te staan. Jelle probeerde wat terrein terug te winnen, maar zag een kleine combinatie over het hoofd. Tom profiteerde en won de partij.

Luuk speelde een spannende partij tegen de centrum aanval van Emre. Door allemaal handigheidjes werd de opbouw van Emre fataal. Via sterk spel en een leuk offer speelde Luuk naar winst toe.