Machiel Weistra nieuwe junioren kampioen!

5 april 2019
In de laatste ronde van het NK speelde de nummers 1 en 2 tegen elkaar. Met een voorsprong van minimaal 3 punten op de rest, mochten Machiel Weistra en Berke Yigitturk het met elkaar uitvechten. Machiel veraste Berke met een slim offer in het middenspel, hierdoor kreeg hij een schijf op de 8e rij van het dambord. Hierdoor ging Berke de fout in en verloor een schijf. Met een schijfje meer speelde Machiel naar de winst en werd hiermee kampioen! Berke moest genoeg nemen met de tweede plaats.


Debutant Jelle van der Eng speelde in de laatste ronde tegen Hans Rinner. De klassieke partij ging lang gelijk op. Voor beide spelers was een overwinning belangrijk voor een goede plek op de eindranglijst. Hans probeerde er wat spanning in te brengen, maar overzag een combinatie. Jelle haalde deze uit en won door de partij.
Nu was er nog een partij bezig. Als Marco de Leeuw zou winnen van Johan Top, dan kon hij nog gedeeld derde worden. Marco zette een Rozenburg aanval op het bord en maakte het Johan lastig, maar Johan speelde sterk en na een zet of 30 was er voor beide spelers niet zo veel aan de hand. De laatste winst poging van Marco werd goed gepareerd door Johan met een leuk offer. Hierdoor eindigde de partij in remise. Dit betekende dat Jelle op de derde plaats eindigde!