Eerste tiental D.E.Z/WvM wint in thriller van WSDV en blijft meedoen om titel

22 januari 2018

Zaterdag 19 januari wonnen de Westerhaarse dammers met 12-8 van WSDV en blijven daarmee in de race om de titel. Het was een spannende wedstrijd die alle kanten op had gekund.

Met name vanwege de partijen tussen Hessing en Verheul en Van Dijk tegen Sterrenburg bleef het tot in de slot minuten een erg spannende wedstrijd voor met name D.E.Z/Witte van Moort, die moet blijven winnen om nog voor de landstitel te kunnen gaan. WSDV was al zo goed als verzekerd van handhaving.

Al gelang de wedstrijd vorderde hielden Mol en Keurentjes hielden elkaar in evenwicht en dat gold ook voor Barkel en 2-voudig vice wereldkampioen Groenendijk. Wirny zette WvM op voorsprong door Ivens gedecideerd te kloppen.

Vervolgens remiseerden Aalberts met Van Beek, Kalmakov met Wesselink (beiden gelijkwaardig) en Hilberink ondanks voordeel met De Kruijf. Ondertussen stonden enkele borden nog in lichterlaaie en kon het nog alle kanten op. Gelukkig voor Hessing en WvM zag NK-vrouwen Verheul de winnende slag niet, waarna Hessing wel winnend wist toe te slaan. Salome kwam vervolgens niet langs de solide spelende Van Muijen en Wong won net niet van Monteba, maar Van Dijk moest een schijf offeren vanwege een vastloop-variant tegen Sterrenburg.

Het offer bleek voldoende voor remise en een 12-8 overwinning voor D.E.Z/WvM die daarmee op een gedeelte 2e plaats blijft staan en nog volop meedoet om het Landskampioenschap, vooral daar koploper Schiedam in de volgende ronde over 2 weken nog het loodzware en immens sterke Hijken DTC zal treffen, dat met wereldkampioenen Boomstra en Wiersma in de gelederen ook gedeeld 2e staat. In die ronde moet Westerhaar uit tegen het eveneens altijd sterke VBI uit Huissen dat vierde staat.