Geflatteerde nederlaag voor derde team tegen Lelystad

12 November 2017

Afgelopen zaterdag speelde het derde zijn vierde wedstrijd in de competitie in en tegen Lelystad. Op papier is dit één van de sterkste tegenstanders dus de mannen en dame van teamleider Koert Meuleman waren gewaarschuwd.


Nadat de wedstrijd gestart was leek er lange tijd niets aan de hand voor het derde, sterker nog, Willem Fokkert leek lange tijd op weg naar een stunt want hij kwam twee schijven voor tegen een tegenstander die maar liefst 300 ratingpunten meer had! Op de andere borden was niets aan de hand, geen van de Westerhaarders stond aantoonbaar slechter.


Na het derde wedstrijd uur ging het ineens heel hard de verkeerde kant op: Bennie Hendriks vergaloppeerde zich tegen Wijnand Groen en verloor. Het eerste punt werd door voorzitter Bennie Hessing binnengehaald tegen Dirk van Roozelaar, de winst was net niet te vinden. Nederlagen volgden voor Hilco Harms en Bert Nieboer tegen Boike Mathoera en Don Khedoe en even later moest Bennie Lawant ook het onderspit delven tegen Wybren de Vries was de tussenstand op 9 -1 bracht.

Maaike Noppers speelde een prima partij tegen de sterkste speler van Lelystad, Huub Nollet waarbij op het eind de remise gemist werd. Ondanks de nederlaag biedt het spel perspectief voor de toekomst. Daarna maakte Mark Paters in een remise eindspel een blunder tegen Bert Zijlstra en kon daarna meteen opgeven, ook hier was de remise binnen handbereik.


Het volgende punt voor het derde kwam op de borden door de remise van teamleider Koert Meuleman tegen mede teamleider Cyril Sluisdom. Willem Fokkert bracht het derde punt binnen door zijn remise tegen Ricardo Tong Sang die met dit punt zijn handen meer dan dicht mocht knijpen.

Tenslotte was er een knappe overwinning van Lars Knol tegen Sam Pryor, het eindspel werd door Lars keurig uitgespeeld en hij bracht daarmee de 15-5 eindstand op het scoreformulier.


Al met al een nederlaag die groter uitviel dan nodig was. Het vertoonde spel geeft hoop op betere tijden, misschien al in de volgende wedstrijd op 25 november aanstaande in de thuiswedstrijd tegen WSDV 3 uit Wageningen.