Ronde verslagen Brunssum 2017!

Ronde 5: wisselend succes.
Yuen Wong moest in deze ronde aantreden tegen 1 van de medekoplopers met 7 punten, namelijk Leopold Kouogue Kouomou uit Kameroen. Na heldhaftig verzet moest hij helaas zijn meerdere erkennen in de grootmeester.  Gerbrand Hessing speelde tegen Wouter Morssink. Na 31 zetten werd hier remise afgesproken. De 40 zetten dienden echter wel te worden volgemaakt, waardoor het in recordtempo afgelopen was. Gerwin Mollink speelde tegen Pierre Lacroix,  na een goede opening kreeg Gerwin goed spel. Helaas trapte hij in het middenspel in een twee om drie, waarna de partij uiteindelijk verloren ging. Er was toch nog een overwinning deze ronde, deze werd verzorgd door Alex Noppers. Jeugdspeler Pelle Bronkhorst beging op de achtentwintigste zet een blunder, waarna Alex een 3 om 3 naar dam had. Pelle kwam hierna nog wel op dam ten koste van een schijf. Echter deze dam was niet goed, waarna Alex de partij in stijl met een rondslag afsloot.
Ronde 6: 1 overwinning, 2 remises en 1 nederlaag.
Yuen Wong en Gerbrand Hessing stonden aan het begin van deze ronde beide op 8 punten. Yuen moest spelen tegen Raymond Koopmanschap. Deze had in ronde 3 gewonnen van Mbongo en in ronde 4 NDiaye op remise gehouden. Yuen was dus gewaarschuwd. Hij kreeg een mooie aanval op het bord, maar Raymond verdedigde goed. De partij werd uiteindelijk remise na 66 zetten. Gerbrand moest het opnemen tegen Wiel Maertzdorf. Met een offer probeerde Wiel voordeel te halen, door een doorbraak te nemen. Gerbrand kreeg echter ook een doorbraak, deze kostte echter wel een schijf. De partij liep hierna snel naar remise. Alex moest het opnemen tegen Martijn van Gortel. In het middenspel beging Alex een rekenfout, waardoor hij een schijf achter kwam. Martijn gaf hem hierna geen kans op herstel. Gerwin had iets goed te maken na zijn nederlaag van de dag ervoor. Hij speelde de opening echter totaal verkeerd, waardoor  Aat Verhaar veel voordeel had. Hij speelde echter niet de beste zetten, zodat dit voordeel verwaterde. Uiteindelijk won Gerwin een 6 om 6 stand die totaal uit was.


Ronde 7, 7 punten.
In de zevende ronde liet Yuen  zien dat zijn rekenkracht groter was dan die van Gijs Schoenmakers. In het middenspel won hij een schijf, waarna uiteindelijk de partij volgde. Gerbrand nam het op tegen Andy Damen. Gerbrand kreeg wel wat voordeel, maar genoeg voor de winst leek het niet. In het eindspel beging Andy een gruwelijke blunder, waardoor Gerbrand won. Geluk moet je soms ook hebben. Gerwin moest het opnemen tegen Jan Kok. In het middenspel werd her en der wat geruild, waarna er een doodgebloede stand overbleef. Op zet 41 werd hier tot remise besloten. Alex moest het opnemen tegen Yoshua van der Most. Alex kreeg gaandeweg licht voordeel. Yoshua speelde in het late middenspel echter niet de beste zetten, waardoor Alex een winnend eindspel op het bord kreeg.