Belangrijke overwinning voor het tweede team.

18 december 2016

Zaterdag 11 december moest het tweede team aantreden tegen het eerste team van huizum afkomstig uit Leeuwarden. Op het laatste moment moest er nog een vervanger worden gevonden aangezien Alex Noppers moest invallen in het eerste. Gert-Jan Hoeve werd bereid gevonden om mee af te reizen naar Friesland.

Bij het bekendmaken van de opstellingen zagen we dat Van der Pal er niet bij was, deze werd echter vervangen door de ook niet slechte Erwin Heslinga.

Jan Schippers zat achter het bord tegen Schotanus met de gedachte ”als jij zo goed bent, moet je ook maar winnen”. De schijven verdwenen ras in het doosje met een remise na 40 zetten.
Gerwin Mollink volgde dit voorbeeld met een remise tegen de maker van toernooibase, Piet Bouma. Ook dit was het geval na 40 zetten.
Jeffrey Steen en Sietse Nagel wilden beiden niet verliezen, met als logisch vervolg remise.
Om half drie was er dus een tussenstand van 3-3.

Jan Willem Hoeve won in het late middenspel een schijf en maakte dit gedecideerd af.
De overige borden leken op dat van Theo Leoné na, kansrijk.
Wat René Schippers ook probeerde, zijn tegenstander roeide alle schijven van het bord.
Dus hier eindigde de partij ook in remise.
Peter Hoopman had een mooie aanvalsstand die steeds beter werd met uiteindelijk een mooie overwinning. De tussenstand was nu dus 4-8.

Niek Kloppenburg had weer eens een alles behalve saaie partij, deze eindigde na een complex middenspel uiteindelijk in remise. Niek nam een dure doorbraak in het middenspel, waar uiteindelijk een positionele zet waarschijnlijk gewonnen was.
Het tiende punt werd binnen gehaald door Gert-Jan Hoeve. Na lange tijd beter te hebben gestaan, zat er net geen winst in. Hierna volgde de enige nederlaag. Theo Leoné probeerde te omsingelen tegen Heslinga. Maar zoals vaker als de omsingeling niet goed werkt, komt de aanvallende partij in het voordeel.

De laatste partij werd uiteindelijk ook remise. Na een spectaculair middenspel kon Tomasz Miksa uiteindelijk net niet winnen van voormalig sterkste man Tjalling van den Bosch.