Tweede team boekt gemakkelijke bekeroverwinning op Eye-T Webdesign 2.

26 februari 2014

Afgelopen maandagavond stond de eerste bekerwedstrijd op het programma. Het tweede team van Witte van Moort moest het in deze voorronde opnemen tegen het tweede team van Eye-T Webdesign uit Wapenveld.
Bij aankomst bleek dat het team, bestaande uit Eddie Hilberink, Gerwin Mollink, Rob Hendriks en Lars Knol, een goede kans had om met de overwinning aan de haal te gaan. Dit bleek dan ook te kloppen: de Westerhaarders namen een 6-2 overwinning mee naar huis, waar dit eigenlijk 8-0 had moeten zijn.
De eerste punten konden worden bijgeschreven door Rob Hendriks. In een partij met Gertie van Renselaar koos van Renselaar voor een flankaanval die hij iets te gortig had ingenomen. Na een aantal keer achterlopen en opvangen moest hij zijn voorpost prijs geven en niet snel daarna kon Rob de felicitaties in ontvangst nemen (0-2).

Op het eerste bord speelde Eddie tegen Henk van Renselaar. In een prachtige partij waarin Eddie zijn tegenstander geforceerd een aanval liet nemen, kreeg Eddie veel voordeel, kwam een schijf voor en gaf zijn voordeel niet meer uit handen (0-4).
Gerwin Mollink had in Geert-Jan Smit een tegenstander die mee ging in een klassieke spel. Daar waar Gerwin dacht zijn tegenstander klem te zetten (en geen zet meer te hebben), bleek er een dure damcombinatie in te zitten. Na afname bleef een voordelige stand met een gelijk aantal schijven over. Gerwin vergat het echter af te maken waardoor er nog een uitweg in zat voor Geert-Jan (1-5).

Als laatste was Lars bezig. In een partij met Freek Jongerman speelde Lars een zeer sterke partij. In het late middenspel won Lars een schijf, maar met nog een allerlaatste remisecombinatie werd het sterke spel van Lars niet beloond. Teleurgesteld moest de remise worden geaccepteerd. Daarmee kwam de eindstand op 2-6 en kon de overwinning mee naar huis worden genomen.


In de volgende ronde neemt Witte van Moort 2 het op tegen het bekerteam van Enschede. Op 20 maart moet het eerste team van Witte van Moort voor het eerst aantreden tegen Eye-T Webdesign 1.