Odin Mol winnaar Frits Vos damnacht


28 december 2013

Odin Mol heeft na een spannende strijd de Frits Vos damnacht op zijn naam geschreven. Nadat Gerbrand Hessing het openingwoord had gedaan, werd aan het bord van Sloveens kampioen Bart Stegeman de openingszet verricht en kon vervolgens de strijd beginnen.

Na vijftien voorronden Zwitsers stonden oud-winnaars Marino Barkel en Leopold Sekongo bovenaan met 23 punten. Op de voet gevolgd door Yuen Wong met 22 punten. De latere winnaar Mol had in de voorronden 20 punten verzameld.


In de finale behaalde Mol een belangrijke overwinning op Marino Barkel en speelde tegen Wong, Sekongo en Stempher remise. De overige partijen zette Mol in winst om. Dit bracht hem op een puntentotaal van 56. Marino Barkel eindigde met 53 punten als tweede, net voor Yuen Wong die één puntje minder verzamelde. Leopold Sekongo werd slechts vierde. Overige WvM-spelers Bart Stegeman, Bert Aalberts en Gerbrand Hessing werden respectievelijk zesde, achtste en tiende.

In groep twee was WvM-speler Jan van Olst de beste. Hij bleef in de finale ongeslagen en behaalde in totaal 50 punten. Op de gedeeld tweede plaats eindigden Eddie Hilberink, Antoine Koster (Kampen) en Yuri Geisenblass (Osnabrück) met 46 punten. Nederlands sneldamkampioen (Categorie C) Lars Knol (WvM), verraste met een uitstekende vijfde plaats.

In groep drie was WvM-speler Rob Hendriks uit Deventer de terechte winnaar. Hendriks gaf de jeugd het nakijken. WvM-spelers Alex Noppers, Jeroen Schokker en Leonie de Graag eindigden achtereenvolgens op de tweede, derde en vierde plaats.

De organisatie kon terugkijken op een zeer geslaagde damnacht met veel publiek en met uiteindelijk drie WvM-spelers als winnaar. In 2014 zal de Frits Vos damnacht wederom op de damkalender prijken.

De openingszet verricht door Barbara B. Stegeman.
 
Winnaar poule 3 Rob Hendriks.


Winnaar Odin Mol (links).

Winnaar poule 2 Jan van Olst (links).