Veel strijd bij finale schooldammen

17 november 2012

Vrijdagavond 16 november werd in het clublokaal van damclub DEZ/WvM aan de Asterstraat de finale om het kampioenschap dammen van Westerhaar voor basisscholieren gespeeld. In drie leeftijdscategorie├źn streden de leerlingen van de drie basisscholen om de individuele damtitel van ons tweelingdorp. Nadat afgelopen woensdagmiddag al fel gestreden werd om het kampioenschap van hun basisschool werd er ook deze avond met grote inzet om de punten gestreden.
In de categorie groep 3/4 was Thijs Boertien oppermachtig en won al zijn partijen. Om de tweede plaats was een barrage nodig waarin Mathijs Bannink zich uiteindelijk de sterkste toonde. In de categorie groep 5/6 was Mathijs Middag een klasse apart met een 100% score en voegde een nieuwe titel aan zijn erelijst toe. Daan Berends was de beste van de rest en eindigde als tweede. De meeste spanning was te beleven in de categorie groep 7/8. Het krachtsverschil tussen de deelnemers was miniem waardoor de kampioen pas in de laatste ronde bekend werd. Uiteindelijk hield Danny de Jong zijn hoofd het meest koel en kon hierdoor het kampioenschap binnen halen. Marc Slot achterhaalde Thomas Olsman in de laatste ronde maar moest in de beslissende barrage alsnog de tweede plaats aan Thomas laten.
Al met al kan de jeugddamclub terugzien op een zeer geslaagd kampioenschap en men hoopt dan ook dat het aanwezige damtalent de weg naar het clublokaal aan de Asterstraat en zich als lid zal aanmelden om het nodige plezier aan de damsport te beleven.

Eindstand groep 3/4:
1. Thijs Boertien / Fontein Asterstraat, 2. Mathijs Bannink / Fontein Hoofdweg, 3. Bart Ekkel / Fontein Hoofdweg en 4. Stijn Godeke/ Fontein Hoofdweg

Eindstand groep 5/6:
1.Mathijs Middag/ Fontein Hoofdweg, 2. Daan Berends/Fontein Hoofdweg, 3. Wesley Keijzer/De Blokstoeke, 4. Tristan Olthof/ Fontein Asterstraat, 5. Julian Slot/ De Blokstoeke en 6. Joris Hummel/ Fontein Asterstraat

Eindstand groep 7/8:
1.Danny de Jong/ Fontein Hoofdweg, 2. Tristan Olsman/ Fontein Hoofdweg, 3. Marc Slot/ De Blokstoeke, 4. Melvin Hazelhorst/ De Blokstoeke, 5. Rodney Evers/ Fontein Asterstraat en 6. Ramon Wessels/ Fontein Asterstraat.