Westerhaarse dammers actief op NK sneldammen

16 juni 2012


Adriaan Noppers tegen Glenn Hardenberg.
De dammers van Denk en Zet/Witte van Moort waren vandaag goed vertegenwoordigd op het NK sneldammen in Laren. Nout Lamberts speelde bij de Welpen, Hidde Noppers bij de Pupillen, Jeffrey Steen en Bert Aalberts bij de Junioren, Adriaan Noppers in Categorie C, Leonie de Graag in de dames categorie en Ben Provoost, Frerik Andriessen en Gerbrand Hessing speelden in categorie A.
De barrage tussen Provoost en Boomstra.
Er werden vijf voorronde wedstrijden afgewerkt. De deelnemers waren per categorie in vier poules van zes deelnemers ingedeeld. De nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de finale, de nummers 3 en 4 voor finale poule 2 en de nummers 5 en 6 voor finale poule 3. Alleen Bert Aalberts, Ben Provoost en Frerik Andriessen wisten zich voor de finale te plaatsen. Nout Lamberts, Adriaan Noppers en Gerbrand Hessing moesten genoegen nemen met een plek in finalepoule 2. De overige deelnemers plaatsten zich voor finalepoule 3.
Provoost speelde een goede finale en wist drie partijen te winnen en speelde vier keer remise. Hij eindigde met Roel Boomstra op de gedeelde 1e plaats. In de daarop volgende Georgiev-barrage was Provoost zeer ongelukkig. Nadat de eerste partij in een gelijkwaardige remise eindigde kreeg Provoost in de tweede partij winnend voordeel. Provoost dacht de partij combinatief te beslissen, maar kwam er al snel achter dat het zetje niet klopte, doordat hij op slag bleef staan. Na een tumultueus slot waarbij de klok nog uitviel, trok Roel Boomstra uiteindelijk aan het langste eind.
Hidde Noppers in opperste concentratie.
Frerik Andriessen eindigde op een teleurstellende 7e plaats en Gerbrand Hessing werd 13e. Bij de junioren kon Bert Aalberts geen potten breken in de finale. Waar hij vorig jaar nog als 2e eindigde, werd het nu een zesde plaats. Jeffrey Steen had totaal een off-day en werd een-na-laatst. In Categorie C werd Adriaan Noppers tiende. Zoon Hidde werd 21e bij de  pupillen. Nout Lamberts werd 13e bij de Welpen en Leonie de Graag werd 14e bij de Dames.