Witte van Moort verspeelt kostbaar punt in titelstrijd

Afgelopen zaterdag moesten de Westerhaarse dammers het in de eigen veste opnemen tegen het oerdegelijke Hijken DTC uit Drente.

Witte van Moort ‘zat' goed en begon ook goed met een vrij probleemloze puntendeling van Dik de Voogd tegen Roel Boomstra. Na gelijkwaardige remises van Marino Barkel met Aleksej Domchev en Auke Scholma met Hans Jansen was de eerste tegenvaller de nederlaag van Martijn Rentmeester die een wat al te uitbundige winstpoging tegen Wouter Sipma deed. Supersub Gil Salomé had Henk Kalk te pakken met een voorbereide variant met een winnende rondslag als toetje. Vervolgens kwamen Edwin Twiest en Marin Dolfing remise overeen. De tweede tegenvaller voor WvM was het verlies van Boudewijn Derkx tegen Jacob Okken die in een adembenemende tijdnoodfase met een verraderlijke combinatie succes had.. Uiteindelijk wist kopman Ben Provoost na ruim zes uur spelen tegen Jan Mente Drent de thuisclub alsnog naast de Drenten te brengen. Witte van Moort bezet nu de tweede plek op de ranglijst, met één punt achterstand op koploper Volendam.Op zaterdag 27 november as. reizen de dammers van WvM af naar Schiedam voor de topper tegen Van Stigt Thans.

Op donderdagavond 25 november vanaf 20:00 uur zal de jubilerende vereniging een oud-leden toernooi organiseren. Belangstellenden kunnen zich opgeven voor uiterlijk 23 november as. Dit kan per e-mail: secretariswvm@yahoo.com of telefonisch 06-55717984. Voor alle deelnemers is er een prijs, dus u gaat niet met lege handen naar huis. Er wordt gespeeld in het clubhuis aan de Asterstraat 28 te Westerhaar.