Witte van Moort deelt de punten met landskampioen VBI Huissen

Zaterdag 16 oktober mocht damclub Witte van Moort het opnemen tegen landskampioen VBI Huissen. Witte van Moort trad aan in de sterkste formatie met de Russische grootmeesters Andrej Kalmakov en Alexander Getmanski. Kalmakov speelde een uitstekende partij en versloeg grootmeester Geert van Aalten. Getmanski had meer moeite met Fred de Koning, maar was in wederzijdse tijdnood handiger en wist de overwinning binnen te slepen.

Dik de Voogd speelde tegen de supergrootmeester Guntis Valneris en wist in het favoriete systeem van Valneris met wat kunst- en vliegwerk knap overeind te blijven. Derkx speelde een heel goede partij tegen Nederlands kampioen Alexander Baljakin, won op het laatst een schijf, maar behaalde uiteindelijk een verdienstelijke remise.

Martijn Rentmeester speelde tegen de kersverse grootmeester Pim Meurs. Na een moeilijke opening kwam Rentmeester in een slechte klassieke stand terecht en Meurs maakte het bekwaam af. Marino Barkel ging tegen Johan Krajenbrink te enthousiast ten aanval en Krajenbrink strafte dit genadeloos af.

Ben Provoost speelde een regelmatige partij tegen Gérard Jansen en ook tussen Edwin Twiest en tegenstander Geert Berends werd het evenwicht nooit verbroken. Auke Scholma had een betere stand tegen Peter Hoogteijling, maar die wist door vakkundig laveren de remisehaven te bereiken. Niek Kuijvenhoven kon geen vuist maken tegen de aanval Joost Hendriksen en speelde remise.

Twee nederlagen en twee overwinningen bepaalden de eindstand op 10-10, een uitslag waar beide teams mee kunnen leven.

Nu volgt een uiting van onze nieuwe financiële partner

Dammers die interesse hebben in online poker, kunnen overal terecht op het web. Wellicht is het een idee na een dag flink te hebben gedamd nog te ontspannen met het bekende pokerspel. Zoek de juiste room en kijk uit voor de beste poker bonus.

Op zaterdag 23 oktober as. organiseert de jubilerende vereniging een jubileumtoernooi. Er zal gespeeld worden in groepen van vier personen en per groep zijn er twee prijzen te winnen. De speeltijd bedraagt een uur per speler per partij. Er zal gespeeld worden in de volgende categorieën: Hoofdklasse – 1e Klasse – 2e Klasse en jeugdklasse. De aanvang is 10.00 uur en iedereen wordt verzocht om 09.45 uur aanwezig te zijn.

Opgave is mogelijk tot vrijdagavond 22 Oktober 18.00 uur per mail op damclubwittevanmoort@gmail.com of telefonisch op donderdag -of vrijdagavond tussen 19.30 en 20.30 uur bij het clubhuis van damclub Witte van Moort op tel.0546 – 658143.