Succes voor jeugd Damclub Witte van Moort in PODB cup

14 april 2024

Vijf jeugdspelers van Damclub Witte van Moort mogen succesvol terugkijken op hun deelname in de PODB cup op zaterdag 13 april. De wedstrijden werden gespeeld in MFC de Binder te Gramsbergen. Voor WvM namen deel Jaïr Rotich, Lotte Potgieter, Alide Hazeleger, Joey en Mike de Jager. 


Na de vorige successen in Dedemsvaart waren de verwachtingen hoog gespannen. Vooral  Jaír, Lotte en Alide maakten goede kans op een ereplaats. Wel moesten zij dit keer een trede hoger opereren. Voor Joey en Mike was het hun eerste deelname. Vanaf de eerste ronde was het in alle poules een spannend gevecht om plek één. De opgedane kennis tijdens de vrijdagavond training werd ingezet voor een goed resultaat.  Dit keer was het Jaïr die met 11 punten uit 7 wedstrijden 1e in zijn groep werd. Met solide spel ging hij met de beker aan de haal. Lotte speelde in dezelfde poule. Voor haar kwam de promotie nog te vroeg. Wel behaalde zij een verdienstelijke 4 punten en kan terug zien op een leerzaam toernooi. In de andere groep moesten Alide en Mike de degens kruisen met ervaren spelers. Toch behaalden zij beide de nodige punten en mogen terugzien op een mooi toernooi waar weer veel is geleerd. Joey behaalde een verdienstelijke 6e plek met 10 punten uit 9 wedstrijden. Met iets meer geduld had hij zomaar plek twee voor zich kunnen opeisen. Al met al voor de jeugd van Witte van Moort een geslaagd toernooi waar met plezier op kan worden teruggekeken.  

Elke vrijdagavond is er clubavond voor de jeugd, de donderdagavond voor senioren. Hierbij maakt WvM gebruik van het Fitter Brein concept. Dat richt zich naast het sportieve element ook op de sociale ontmoeting van mensen bij een potje dammen aan tafel. Iedereen is dan ook van harte welkom waarbij ervaren trainers u helpen de belangrijkste beginselen van dit mooie spel bij te brengen.