Schooldamtoernooien Damclub Witte van Moort groot succes

8 december 2022

Woensdag 30 november was het dan zover. Eindelijk mochten een kleine honderd leerlingen weer de degens met elkaar kruisen in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Veel kids van CBS De Fontein Oranjestraat en ook CBS de Fontein Hoofdweg keken er van tevoren naar uit, dat bleek ook wel uit het enthousiasme tijdens het toernooi en de aanloop ernaartoe. Een aantal weken daarvoor hadden de leerlingen van beide scholen van de groepen 5 tot en met 8 met belangstelling deelgenomen aan een interactieve les, waarin de basisbeginselen van de damsport werden uitgelegd door Gil Salomé en Frank Schippers. 

Zoals gezegd was het de beurt, om maar in WK-voetbal termen te blijven, aan CBS de Fontein Oranjestraat, om op woensdag 30 november af te trappen. Na een korte herhaling van zetten, werden de enthousiastelingen in poules ingedeeld. Er werd in drie rondes fel gestreden om de bovenste plekken in de poule, ook al werd erop gehamerd, dat meedoen belangrijker is dan winnen. Vrijdag 2 december mocht de damorganisatie naar CBS de Fontein Hoofdweg afreizen. Ook hier werd hard gestreden om de bovenste plekken. Hoe gaaf is het dan om trotse glimlachen en soms zelfs verwondering op het gezicht van de kinderen te zien als er mooie zetten worden uitgevoerd én kinderen hun felbegeerde beker en medaille in ontvangst te zien nemen. 

Begin volgend jaar gaan we overigens naar OBS de Blokstoeke om het Westerhaarse scholenrondje af te maken. Als organisatie is het ook mooi om te zien en ervaren hoe goed de meesters en juffen doorgaans de klas onder controle hebben, waardoor beide toernooien vlekkeloos konden plaatsvinden. Groot compliment daarvoor. Ook dank en compliment voor de constructieve communicatie met beide scholen. Wij willen tevens gebruik maken van de mogelijkheid om de gemeente Twenterand te bedanken voor de structurele steun die we mogen ervaren om actief de denksport in de breedte te blijven uitoefenen. Niet zonder reden, want een gezond stel hersenen verbetert het werkgeheugen, aandacht en het probleemoplossend vermogen voor zowel kids als volwassenen, aldus Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie. 

Damclub Witte van Moort wil iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan dit spektakel. Ben je enthousiast geworden? Voor de kids is er de kans om vrijblijvend en kosteloos langs te komen op de donderdagavonden van 18.30 uur tot 19.30 uur. Volwassenen zijn vanaf 20.00 uur van harte welkom. Voor scholen die ook interesse hebben aan een dynamisch toernooi en kennismaking met de damsport, laat het ons gerust weten en neem contact met ons op.