Adriaan Noppers en Gert Brink winnaars damdag Den Ham.


18 januari 2019

Zaterdag 11 januari werd het jaarlijks Nieuwjaarstoernooi gehouden in Den Ham, georganiseerd door de plaatselijke damvereniging De Hammerdammer.

In totaal hadden zich 47 deelnemers aangemeld, waaronder 7 van damclub Witte van Moort. Zoals gewoonlijk bij een damdag werden de spelers min of meer op sterkte ingedeeld.

In de hoofdklasse traden Bertwin Letteboer en Gerwin Mollink in het strijdperk. Deze waren bij elkaar ingedeeld en hadden niet hun beste dag. Het onderlinge duel eindigde in remise, in totaal haalden ze beiden 2 punten, dus gedeeld derde in de poule.In de eerste klasse waren 4 deelnemers present, namelijk Adriaan Noppers, Koert Meuleman,  Gert Brink en Willem Fokkert.  Adriaan en Koert waren bij elkaar ingedeeld in poule A. In hun onderlinge partij bleek Adriaan de sterkste en won uiteindelijk ook de poule met 5 punten, Koert werd hier derde. In poule B werd Gert Brink de winnaar met ook 5 punten, evenals Adriaan, 1 remise en 2 winstpartijen. Willem Fokkert was ingedeeld in poule D en werd na een barrage uiteindelijk derde.
       
In de tweede klasse deed Bennie Hendriks mee namens onze vereniging, na een barrage moest hij uiteindelijk ook genoegen nemen met een derde plaats.