PODB-Cup in Westerhaar druk bezocht!

2 april 2019



Zaterdag 30 maart was alweer de vijfde PODB-Cup van het seizoen. Dit maal was het de beurt aan Westerhaar. Er kan terug gekeken worden op een mooi toernooi met maar liefst 45 deelnemers.
Damclub Witte van Moort was ook goed vertegenwoordigd met maar liefst 15 deelnemers.
Het deelnemersveld werd verdeeld over zes poules. In poule zes werd derde Daniël Choi uit Kampen, tweede werd hier WvM’er Eijah van Poll en de eerste plaats ging naar Luca Klaverstijn uit Wapenveld. Hij wist al zijn partijen te winnen.


In poule vijf werd derde Jarno Meijers uit Hattemerbroek, tweede werd hier Tessa Regterschot uit Wapenveld en op de eerste plek eindigde Boris Töller uit Kampen.
Poule vier kan met recht de spannendste poule van de dag genoemd worden. De nummer vier, drie en twee eindigde allemaal met evenveel punten. Nummer vier werd hier David Choi, op de derde plek eindigde Jasper Meijers en tweede eindigde Arjan Remmers. Op de eerste plek eindigde Sil Marsman namens Witte van Moort. Zijn tweede eerste plaats op rij!

In poule kwam er een barrage aan te pas voor plek twee en drie. Diederik Companjen verloor de barrage en moest genoegen nemen met de derde plek. Tweede werd hier Rick Hengeveld en op de eerste plek eindigde Jesper Ekkelkamp met een 100% score.

Yulia Bintsarovska wist de derde plek te halen in poule twee. Mart van de Weg had 1 punt meer dan haar en dat was voldoende voor een tweede plek. Eerst werd hier Gerson Schut, hij bleef het hele toernooi ongeslagen. 

In de hoogste poule van vandaag wist Yair Esbroek als eerste jaars pupil een derde plek te halen. Tweede werd hier Thijmen Ekkelkamp die een punt minder haalde als de nummer één Samantha Regterschot.