Aalberts beste sneldammer Overijssel!

21 april 2019

Bert Aalberts heeft het Anton Jurgtoernooi 2019 op zijn naam geschreven. Zijn score van 64 procent bleek net genoeg om Edwin Twiest achter zich te houden.


Aalberts leed in het veertien ronden tellende sneldamtoernooi om de Overijsselse titel slechts twee nederlagen. Peter Hoopman was hem één keer te slim af, evenals Rick Hakvoort. De doorslag gaven zijn twee overwinningen op Edwin Twiest en de drie punten tegen rivaal Gil Salomé.
In de hoofdklasse plaatste naast Aalberts en Twiest zich Gil Salomé voor de finale van het Nederlands kampioenschap sneldammen. De Fransman had twee beslissingsduels nodig om Rick Hakvoort van zich af te schudden.


In groep B ontmoetten de zes deelnemers elkaar drie keer. Winnaar Rik Tong Sang moest drie nederlagen slikken maar eindigde desondanks met twee punten voorsprong. Alex Noppers finishte als tweede, net voor Damon Winter. De eerste drie plus Jeffrey Steen gaan deelnemen aan de nationale finale in de B-klasse (tot rating 1100). Steen leverde een opmerkelijke prestatie door vrijwel al zijn partijen remise te spelen. De ene partij die hij tegen Harry Hoonhorst verloor werd gecompenseerd door een overwinning – zodat de taaie Steen precies op zijn gemiddelde bleef.


In de klasse tot 900 ratingpunten boekte Bennie Hessing de ene na de andere overwinning. Na tien ronden prijkte hij ongeslagen met 17 punten aan de top van de ranglijst. Bertwin Letteboer hield gelijke tred met Hessing maar moest na een nederlaag tegen Remco Visser afhaken. Letteboer eindigde het toernooi als tweede, voor Jan Siegers en Remco Visser. Hessing gaat samen met Letteboer, Visser en Paters naar de nationale kampioenschappen.