Beau Huiskus en Rich van Lenthe tweede van Overijssel!

7 januari 2019


Afgelopen week werd traditie getrouw het Overijssels kampioenschap dammen voor de jeugd gespeeld in Westerhaar. Witte van Moort was goed vertegenwoordigt met 9 deelnemers.
Rich van Lenthe nam deel namens Witte van Moort aan de Aspiraten categorie. De deelname in deze categorie was niet groot waardoor ze samen met de junioren het toernooi speelde. Rich van Lenthe werd tweede in zijn categorie.


Bij de pupillen was de deelname groter ook namens Witte van Moort. Hier werden ’s ochtends voorrondes gespeeld waar ze zich konden plaatsen voor de finale. Helaas lukte dat Bram Oelen en Yoshua van Poll niet. Beide zijn net begonnen met dammen bij onze vereniging en kunnen terug kijken op een leerzame dag met mooie partijen.
Niek Jansen lukte het wel om de finale te bereiken door gedeeld eerste te worden in de voorronde. Helaas kon hij die vorm niet doortrekken richting de finale poule waardoor uiteindelijk op een zesde plek eindigde. Kampioen bij de pupillen werd Arthur Schep.

De Welpen groep was naar jaren van minimale bezetting weer goed vertegenwoordigt. Namens Witte van Moort deden hier vijf spelers mee, ons jongste lid Samuel van Poll werd 11ste en helaas laatste maar hij had een mooie dag dammen achter de rug. Tim Oelen liet zien dat die veel in zijn mars heeft en eindigde op een negende plek maar dat zal in de toekomst alleen nog maar verbeteren. Thijs Jansen en Liam Post kwamen net te kort voor het podium, Thijs eindigde vierde met 13 punten en Liam vijfde met 11 punten. Verrassing namens Witte van Moort mag Beau Huiskes genoemd worden. Sinds kort is die lid geworden van onze damclub en behaalt meteen een goed resultaat door tweede te worden op het Overijssels kampioenschap! Kampioen in deze klasse werd Robert Schuur.