Succesvolle eerste oefensimultaan voor Gil

18 maart 2018


De voorbereidingen voor de wereldrecordpoging op 30 juni zijn vol op gang. Om goed te weten wat hem te wachten staat op op zijn recordpoging heeft Gil besloten om nog een paar oefensimultanen te spelen. Deze keer stonden er 18 partijen op het programma om warm te draaien. Met een sterk veld en verkorte tijd, 1,5 uur per speler daarna een half uur voor de rest van de partij, heeft Gil laten zien dat het qua sterkte in ieder geval goed zit.

Er was dan ook tevredenheid bij Gil: “Ik was in het begin vooral bang dat de combinaties met de simultaan een probleem zouden worden. Dat ik er vandaag in geen één getrapt bent geeft dan ook veel vertrouwen.” De beginfase was zeer sterk. De eerste overwinningen kwamen al snel binnen en het tempo was goed. Toch ging er in de tijdnoodfase het nodige mis. Tomasz Miksa scoorde een klokoverwinning op Gil en tegen Niek Kloppenburg ging er in de berekening het nodige mis. Hieruit zijn ook nuttige lessen geleerd. Gil: “Je hebt geen duidelijk overzicht welke tijden er op de klokken staan, hierdoor had ik moeite om bij de juiste partijen te staan in de tijdsnoodfase.”

Uiteindelijk behaalde Gil een score van 85%. Met 14 overwinningen twee remises en twee nederlagen had hij een score van 30 punten uit 18 partijen.

Op de simultaan in juni is een score nodig van 70%. Maar dan moet hij ook nog 30 partijen meer spelen! In ieder geval kan hij met een goed gevoel terugkijken naar zijn eerste testcase en lijkt hij goed op weg te zijn om het wereldrecord te pakken op 30 juni.