Tweede Johan van Dijk toernooi wederom succes!

18 maart 2018

Op vrijdagavond 17 maart werd voor de tweede keer het Johan van Dijk toernooi gehouden bij damvereniging denk en zet/Witte van Moort. De openingszet werd net als vorig jaar door Johan van Dijk verricht.

Er werden 7 rondes gespeeld, in het Zwitsers systeem. Na deze rondes werden de spelers in drie categorieën opgedeeld. In de hoofdklasse werd na een spannende strijd voor de tweede keer op rij Bert Aalberts kampioen. Hij bleef zijn tegenstanders een punt voor, met vier overwinningen en drie remises. Hierachter volgde er vier spelers met hetzelfde aantal punten, waardoor de weerstandspunten het verschil moesten uitmaken. Op de tweede plek eindigde uiteindelijk Gerbrand Hessing, gevolgd door Odin Mol.

In de eerste klasse spande het om de eerste plaats. Zowel Gerrit Bosch als Gert Drent wisten acht punten binnen te slepen, waardoor het hier ook op weerstandspunten aankwam. Gerrit Bosch wist hierdoor de eerste plaats te bemachtigen. Koert Meuleman maakte het podium af.
In de tweede klasse was met twee punten voorsprong de duidelijke winnaar Willem Fokkert. Net als in de hoofdklasse waren er meerdere spelers dezelfde aantal punten. Hier wezen de weerstandspunten Gert Brink als tweede, en Jan Jasper als derde aan.

Johan van Dijk met de openingszet aan het bord van Gerwin Mollink en Afram Malki