Witte van Moort 2 wint met 12-8 van Hijken 2

6 november 2017

Zaterdag 16 september in de eerste ronde van de clubcompetitie van de KNDB heeft het tweede van Westerhaar van Hijken 2 gewonnen. In spannende match was onduidelijk wie er uiteindelijk als winnaars boven zou komen drijven.
In de wedstrijden waren er aantal grote verrassingen. Een van die verrassingen betrof de overwinning van Berend Plijter tegen Elena Altchoul. Plijter hield zijn partij prima in balans en kreeg zelfs op het eind voordeel doordat
het tempo voor hem gunstig was. Daarbij had hij het geluk dat Elena te vroeg opgaf. In de eindstand kan nog “gewoon” 52.37-31 en het eindspel is waarschijnlijk niet eens gewonnen.
Alex Noppers verloor van Bert Dollekamp. Dollekamp had mazzel dat Alex op werkelijk het allerlaatste moment nog een blunder beging terwijl Dollekamp eerder een mooie slagzet over het hoofd zag.
Daarvoor had Hans van der Laan nog een lesje van René Schippers gekregen in half-open klassiek. Het tweede kwam daarbij op een terechte voorsprong. Eddie Hilberink behaalde een gelijkwaardige remise
tegen Siep Buurke. De eindstand was zelfs volkomen symmetrisch. Gerwin Mollink speelde een goede remise tegen Braskamp. Tomas Miksa speelde tegen Jan Mente Drent die wat veel risico nam
en blij mocht zijn met remise. Op de 39ste zet moest Drent van nood wel offeren. Helaas kreeg hij daarna nog zoveel compensatie dat hij nog remise kon maken.
Een echte opsteker was de winst van Peter Hoopman tegen Henk Kalk. Peter had zich al met een nederlaag verzoend, gezien de stand die hij op het bord had. Gelukkig koos Kalk het verkeerde plan waarna hij zelfs nog verloor.
Op de borden van Jeffrey Steen tegen Rik Smit en Jeroen Schokker tegen Hilko Koning leek het gelijkwaardig op te gaan. Als Koning op de 48ste zet het logische 42-37 had gespeeld had hij in deze klassieke stand gewonnen.
Hij speelde echter 45-40???? en verloor prompt. Jeffrey’s tegenstander had een goede stand opgebouwd maar speelde een bijzonder slechte zet met 43.36-31?? En stond ineens slecht. Tot slot behaalde Niek Kloppenburg een
prima remise tegen Jaap Knipper. Al met al een prima start voor het 2e team van Witte van Moort. De volgende wedstrijd wordt thuis gespeeld op 30 september. Tegenstander is dan Nijverdal.