De Fontein locatie Hoofdweg kampioen van Twenterand

30 januari 2017

Op woensdagmiddag 25 januari werd in het clubhuis van damclub denk en zet/Witte van Moort het schooldamkampioenschap van de gemeente Twenterand gespeeld. Er hadden zich twaalf teams aangemeld, 7 uit Westerhaar en 5 uit Vroomshoop. Elk team bestond uit 4 kinderen.

Bij aanvang van het toernooi bleek helaas dat één team had afgezegd, zodat 11 teams het toernooi zouden spelen. De teams werden verdeeld in 2 poules van 6, waarvan de eerste 2 teams om plek 1 t/m 4 zouden strijden.

In groep A won het eerste team van De Blokstoeke al haar wedstrijden, met op de tweede plek de Oranjeschool die alleen van De Blokstoeke verloor.
In groep B werd het eerste team van De Fontein locatie Hoofdweg eerste, eveneens met 10 punten . Op de tweede plaats volgde hier het tweede team van de Oranjeschool.

De uitslag van de onderlinge confrontatie tussen de teams uit de voorronden werd meegenomen naar de finale, zodat er nog 2 wedstrijden volgden. De Fontein Hoofdweg werd uiteindelijk met overmacht eerste door al haar wedstrijden in winst om te zetten!

Op woensdag 8 februari volgt de halve finale van het schooldamkampioenschap van Overijssel, waarvoor al deze teams zich geplaatst hebben. Deze wordt eveneens in het clubgebouw van damclub Witte van Moort gehouden.

De top 4:
1. De Fontein locatie Hoofdweg
2. De Blokstoeke
3. De Oranjeschool 1
4. De Oranjeschool 2