Jitse Slump wint Damnacht Witte van Moort!

30 december 2016

Afgelopen donderdag 29 december op vrijdag 30 december werd de alweer traditionele damnacht gehouden in het clubgebouw van damclub DEZ/Witte van Moort. Dit jaar werd het toernooi gesponsord door een tiental ondernemingen uit Westerhaar. Ondanks een aantal late afmeldingen in verband met ziekte mag de organisatie in ieder geval terugkijken op een sterk bezet, maar gezellig en geslaagd toernooi dat na een spannende strijd pas in de laatste ronde werd beslist.
 
Bertus Veld doet de openingszet namens de sponsoren!

Namens de sponsoren verrichte Bertus Veld van de lokale supermarkt de opening aan het bord van Marino Barkel en wereldkampioen junioren Martijn van IJzendoorn. Vervolgens kon het damgeweld losbarsten. Dat ging ook dit jaar volgens traditioneel concept: in de voorronden werd er gespeeld met het zogenaamde zwitsers systeem. Dit houdt in dat de computer je resultaat meeneemt om je volgende tegenstander te berekenen. Een overwinning betekent over het algemeen dat je tegen een sterkere speler komt te spelen. Dit systeem werd tot de klok van 3 volgehouden. De finale bestond uit een rond toernooi van 3 poules die werden geclassificeerd op basis van de eindnotering in de voorronden. Hierbij geldt als regel dat de punten dubbel tellen. Voor een overwinning kan dus 4 punten behaald worden, terwijl beide spelers 2 punten ontvangen bij een gelijk spel.

Na 15 voorronden kwam Jasper Lemmen uit Bemmel als koploper uit de bus, op korte afstand gevolgd door Barkel, van IJzendoorn en Nederlands toptalent Jitse Slump. Witte van Moorders Bert Aalberts, Gerbrand Hessing en Eddie Hilberink plaatsten zich ook voor de finalepoule, die verder bestond uit Mitchel Mensinga, Michel Koop en Michel Stempher.

Jitse Slump winnaar van de Damnacht 2016!
Hoewel Jitse Slump met een achterstand van 4 punten de finale in ging, kwam hij snel dichterbij. Het werd zelfs zo spannend dat de laatste ronde moest uitmaken wie zich tot winnaar van de damnacht mocht kronen. Slump versloeg Hessing waardoor de overwinning van Barkel op Aalberts en de overwinning van van IJzendoorn op Koop er niet meer toe deden. Zij deelden de tweede en derde plaats. De andere DEZ/Witte van Moort-spelers konden in de finale geen potten breken: Aalberts werd 7e, Hessing 8e en Hilberink 10e.


In de tweede groep wist DEZ/Witte van Moort-speler Yuen Wong zich te revancheren van een slechte voorronde, won de tweede groep en werd daarmee 11e overall. Gerrit Bosch uit Almelo won de derde groep terwijl Annemarie Hessing de titel in de huisdammersklasse wist te veroveren.

v.l.n.r Yuen Wong(Winnaar groep B), Bennie Hessing,
Jitse Slump(Winnaar Groep A), Gerrit Bosch(Winnaar Groep C)