Vader en zoon Hessing clubkampioen damclub Witte van Moort

7 september 2015

Ook afgelopen seizoen is er weer in vele dampartijen gestreden om de prestigieuze titel van ‘Clubkampioen van damclub witte van Moort. Hoewel er, over het hele seizoen bekeken, op een hogere opkomst werd gerekend, is er door de spelers weer flink gestreden.

De onderlinge competitie bestaat uit twee gedeelten. Zo wordt er tot en met december gespeeld in de ‘najaarscompetitie’ en speelt men vanaf januari tot en met april in de ‘voorjaarscompetitie’. De beste twee van elke competitie kunnen zich plaatsen voor de play-offs die na afloop van de voorjaarscompetitie gespeeld wordt door de vier spelers die zich wisten te plaatsen.

Competitie Hoofdklasse:
In de najaarscompetitie was Edwin Twiest een klasse apart en stak ver boven de rest van het
deelnemersveld uit. Nummer twee Gerbrand Hessing wist op gepaste afstand op een tweede plek te eindigen. Beide heren plaatsten zich hierdoor voor de playoffs.

In het voorjaar bleek Edwin Twiest wederom de beste te zijn, voor Gerbrand Hessing. Omdat beide heren al geplaatst waren voor de playoffs, waren er kansen voor de andere deelnemers om zich te kunnen plaatsen. Gil Salomé wist een van de plaatsen met een 100% score voor zich op te eisen. Promovendus Jeffrey Steen wist enigszins verrassend de tweede playoffsplek te pakken door in een rechtstreeks duel Alex Noppers op remise te houden en Alex hierdoor een punt achter zich te laten.

In de playoffs wist Jeffrey knap een punt af te snoepen van zowel trainer Edwin Twiest en Gil Salomé. Gerbrand wist van Gil en Jeffrey te winnen en speelde gelijk tegen Edwin. Edwin speelde ook gelijk tegen Gil waardoor Gerbrand zich wist te kronen tot clubkampioen, voor Edwin en een gedeeld derde plek van Gil en Jeffrey. Complimenten in het bijzonder voor Jeffrey, die zich tussen dit damgeweld knap wist te houden!

Eindstand clubkampioenschap:
1. Gerbrand Hessing 3-5
2. Edwin Twiest 3-3
3. Gil Salomé 3-2
4. Jeffrey Steen 3-2

Competitie Eerste klasse:

In de eerste klasse was Bennie Hessing een klasse apart. In zowel het najaar als het voorjaar wist hij de titel voor zich op te eisen. In het najaar wist Roelof Schippers tweede te worden en plaatste zich hierdoor ook voor de playoffs. Waar Hilco Harms in het najaar net naast de playoffs greep, revancheerde hij zich in het voorjaar door met duidelijke cijfers tweede te worden (op een punt van Bennie Hessing). Ook Koert Meuleman wist zich te plaatsen voor de playoffs.

In de playoffs ging Bennie Hessing verder waar hij gebleven was: bovenaan eindigen. Hij moest alleen een punt afstaan aan Koert Meuleman, die knap tweede is geworden in dit clubkampioenschap. Op onderling resultaat is Hilco Harms derde geworden, met evenveel punten als de nummer vier Roelof Schippers.

Eindstand clubkampioenschap:
1. Bennie Hessing 3-5
2. Koert Meuleman 3-3
3. Hilco Harms 3-2
4. Roelof Schippers 3-2


Onderlinge competitie 2015-2016

Op donderdag 10 september start de onderlinge competitie voor het nieuwe seizoen en zal er weer in diverse klassen gestreden worden. Damvereniging Witte van Moort nodigt oud-leden en huisdammers uit om deel te nemen aan de onderlinge damcompetitie. Iedereen die kennis wil maken met het clubdammen is van harte welkom en kan geheel vrijblijvend deelnemen aan de najaarscompetitie. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Eens per 2 maanden zal er ook een sneldamavond zijn op de donderdagavond. De preciese data hiervan zullen later bekend worden gemaakt. De clubavonden beginnen elke donderdag om 19.45 uur. Het clubhuis is vanaf 19.30 uur geopend. Belangstellenden kunnen contact opnemen met voorzitter Bennie Hessing, 0546-658476 of per e-mail: benniehessing@gmail.com.