Eerste team door naar bekerfinale!

7 juni 2015

Zaterdag 6 juni werd in Huissen de tweede ronde van de nationale bekercompetitie georganiseerd. Damclub Witte van Moort is hier met één team actief. Na de bepaald niet overtuigende groepswinst twee weken geleden stonden er vandaag zwaardere teams klaar, te weten de Oldehove uit Leeuwarden, Het Noorden uit Groningen en Huissen. Vooral Huissen heeft een erg sterk team, waardoor het zaak was om de andere twee wedstrijden sowieso te winnen.

Er werd afgetrapt tegen De Oldehove. Odin Mol speelde tegen Kootstra een Hoogland-aanval tegen. Met succes, want Kootstra werd slachtoffer van een doorbraak en Mol won. Ook Edwin Twiest wist te winnen, zijn gelijkwaardige opponent Algra werd slachtoffer van een gemene combinatie. Bert Aalberts zorgde voor de winnende punten door de centrumvoorpost van Post op te eten. Vadim Virny had tegen Van Dijk, die volgend jaar voor WvM uitkomt in de ereklasse, het beste van het spel. Desondanks wist hij niet te winnen. Al met al een gedecideerde 7-1 overwinning voor WvM.

De tweede ronde stond Het Noorden op het menu. Mol speelde een sterke partij tegen De Jong maar kon op het moment suprême niet doordrukken. Aalberts had tegen de passief opererende Rademaker stevig terreinvoordeel hetgeen in het eindspel verzilverd werd. Virny wist knap te winnen van de taaie Hoving en Twiest kwam tot remise met Kroesbergen. Een 6-2 winst en doordat De Oldehove verloor van Huissen was WvM al zeker van de volgende ronde.


De laatste ronde was het prestigeduel met Huissen. Nadat Twiest in remise moest berusten tegen de degelijke Linssen werd Mol positioneel weggevaagd door Stokkel. Virny bracht de stand weer op gelijke hoogte door het jeugdige talent Van den Brink een schijfje te ontfutselen. Aalberts leek remise te spelen tegen de sterke Baliakin maar werd in een linie-eindspel nog getruct. Huissen won met 5-3 en daardoor eindigde WvM als tweede in de poule, hetgeen genoeg is voor de finale.