Alex Noppers derde van Nederland NK Sneldammen

14 juni 2015

Op zaterdag 13 juni werd in Utrecht het jaarlijkse NK sneldammen gehouden. Het kampioenschap werd gehouden in de vorm van een ochtendronde en een finale ronde. De ochtendronde ging middels een zwitsers systeem, waarin de acht hoogst scorende spelers in de hoogste finalepoule belanden, de acht daarna in de tweede poule enzovoort. Voor damclub Witte van Moort streden er vier spelers om de nationale titel. In de A klasse Gerbrand Hessing, in de B klasse Alex Noppers en in de C klasse Roelof Schippers en Jeffrey Steen.

In de A klasse had Gerbrand Hessing een stroeve start, wat hem een plek in de laagste finale poule opleverde. Hier herpakte hij zich, en werd uiteindelijk verdienstelijk gedeeld tweede in zijn poule.

In de B klasse wist Alex Noppers zich knap voor de hoogste finale poule te plaatsen. Hier wist hij een gedeeld derde plaats van Nederland in de wacht te slepen, een prestatie van formaat!

Alex Noppers(links) in actie tegen Niels Meijer(rechts)
In de C klasse begon Jeffrey Steen sterk, en wist zich overtuigend voor de hoogste finale poule te plaatsen. Hier liep het wat stroever, wat hem een derde plaats opleverde. Roelof Schippers had een tegenvallende dag, met een vijfde plaats in de derde finalepoule.