Jonne Bosch plaatst zich voor finale NK dammen voor Pupillen

7 april 2015

Afgelopen zaterdag heeft Jonne Bosch, lid van onze vereniging, zich knap weten te plaatsen voor de finale om het NK dammen voor Pupillen.  In de tweedaagse halve finale te Hoogeveen werd Jonne uiteindelijk 5e in het 20-koppige deelnemersveld, welke plaats exact voldoende was om zich voor de finale te plaatsen. Uiteindelijk was een beter SB wat de doorslag gaf voor deze fantastische prestatie.
De start van Jonne was geweldig. De eerste 2 partijen zette hij om in winst en na de eerste dag stond hij op plaats 4. De tweede dag werd het nog spannend daar hij eerst een winstpartij liet noteren maar deze liet volgen door een nederlaag. In de zevende en laatste ronde speelde Jonne gelijk tegen Stef Schep uit Hoogeveen wat uiteindelijk genoeg bleek voor een finaleplaats. Deze finale wordt van 13 t/m 18 juli gespeeld in een nog nader te bepalen locatie.
Ook clubgenoot Nout Lamberts nam deel aan deze halve finale maar kwam uiteindelijk tekort. Hij eindigde met 5 punten uit 7 wedstrijden op de 16e plaats.

Naast de halve finale in Hoogeveen werd gelijktijdig in Culemborg en Heerhugowaard gestreden voor de felbegeerde finaleplaatsen.


Jonne Bosch finalist NK Pupillen 2015