Derde team ten onder tegen DIOS 2

Zaterdag 4 oktober 2014

Voor het derde team stond vandaag de eerste wedstrijd in de nationale competitie op het programma. Het team moest op bezoek bij het tweede team van DIOS Achterhoek.
Op papier was het team van DIOS in het voordeel dus aan de Westerhaarders de taak om te verrassen.

Hidde Noppers speelde een nette partij tegen Jan Fokkink. In een partij waarin Hidde de aanval koos (en goed zijn tijd gebruikte!) wist hij netjes een punt te behalen (1-1). Ook Roelof Schippers wist een punt te halen tegen respectievelijk Gerrit Klompenhouwer. In een partij waarin Klompenhouwer op het ook voordeel had, wist Roelof Schippers zich kranig te verweren, waardoor Klompenhouwer in remise moest berusten (2-2). Ook Bennie Lawant wist een punt te pakken tegen een op papier sterkere tegenstander. Dit bleek ook in de praktijk: de tegenstander zette Bennie flink onder druk. Door een paar tempoverwisselingen liet hij echter de winst lopen waardoor de vrede getekend werd (3-3).

Toen kwam de eerste tegenvaller. Bennie Hendriks speelde een goede partij tegen Jay Amamoestar. Door een foutje in het middenspel kwam Bennie echter twee schijven achter en moest hij even later de handdoek in de ring gooien (3-5). Ook Maaike Noppers speelde een nette partij tegen de op papier sterkere Jaap Vos. Maaike miste op het cruciale moment de scherpte om een punt binnen te halen, daar dit waarschijnlijk wel mogelijk is geweest (3-7).

Hilco Harms speelde een sterke partij tegen Toon Baks, ook een sterkere tegenstander. Hilco duwde zijn tegenstander langzaam maar zeker naar de afgrond en wist het ook op een keurige manier af te maken (5-7).
Adriaan Noppers had in Gert Wisselink een taaie tegenstander. Daar waar Adriaan voordeel in het middenspel leek te hebben, werd een positioneel foutje hem fataal (5-9).
Op papier was Rob Hendriks de enige speler die een lager ingeschaalde tegenstander tegenover hem had zitten. Echter wist zijn tegenstander veilig de remisehaven te bereiken (6-10).

Willem Fokkert had in Clemens Keurentjes een lastige tegenstander. Daar Keurentjes een goede aanval op het bord toverde, wist hij zijn verdedigers te verspelen waardoor Fokkert een schijf voor kwam te staan. Hij vergat het jammer genoeg af te maken (7-11).

Tot slot speelde Lars Knol op het eerste bord tegen de kopman van DIOS 2: Gerard Korten. In een partij waar in het begin veel werd geruild, kreeg Lars in het late middenspel een voordelige klassieke stelling. Het bleek echter een te dunne stand om zijn positie in winst om te kunnen zetten, waardoor de vrede getekend werd (8-12).

Dit betekende het eerste verlies van het derde team. Hoewel de tegenstander op papier op bijna elk bord sterker was,  was dit zeker niet terug te zien in de partijen. Enkelen misten alleen de scherpte om de punten binnen te halen. In die zin had er ook meer in gezeten voor het derde team.

De volgende ronde neemt het derde team het op tegen het derde team van MTB Hoogeveen.