Opwaartse lijn zet zich door voor Damclub WVM

10 november 2012

Wederom hebben de dammers uit Westerhaar een klinkende overwinning geboekt.
In de 5e ronde van de nationale clubcompetitie moest de regerend landskampioen uit Westerhaar het opnemen tegen de ambitieuze damclub SNA, uit Heerhugowaard.
Door een snelle overwinning van Bon Vivant Gil Salome op Theo Teselaar boekte WVM de eerste van in totaal 4 overwinningen.
Salome verraste Tesselaar door een leuke doorbraakcombinatie.
Vervolgens vergrote Marino Barkel de score door NK-finalist Steven Wijker te verslaan.
Na de gehele partij zwaar onder druk te hebben gestaan, zowel qua tijd, als positioneel, was er voor Wijker uiteindelijk in een 6 om 6 stand geen redding meer mogelijk.
Daarna deelden Remeijer en Spaans de punten met elkaar, na een vrij rustige partij.
Vervolgens deelden ook Hessing en Koopmanschap de punten, maar dit keer na een wild-west partij.
Daarna zette ook Bert Aalberts zijn voordeel om in een winst na een sterk gespeelde strategische partij tegen Wijnker, waardoor WVM uitliep tot een niet meer te overbruggen scoreverschil.
Kalmakov bracht middels een aantal dreigingen in de partij Mooser wel in de problemen, maar deze hield het hoofd keurig koel en liet zich niet versassen, waardoor de score op 10-2 kwam in het voordeel van de Westerhaarders. Na een heftig tijdnoodduel tussen Miksa en Verhagen bleek het behalve de tijdnood niet meer spannend, met remise als gevolg.
Edwin Twiest had lange tijd superieur tot gewonnen spel bereikt tegen Jan Groeneweg, maar kreeg de winst toch net niet rond.
Als laatste waren Wirny en Mol nog bezig tegen respectievelijk Bleeker en van Kampen.
Mol haalde tegen een op papier toch zeer veel zwakkere tegenstander uiteindelijk nog een overwinning, al was het moeizaam.
Wirny kon helaas geen potten breken tegen zijn eveneens op papier veel zwakkere tegenstander, die overigens heel goed partij gaf al was het voor de zeer ruime overwinning niet meer van belang. 14-6 in het voordeel van Westerhaar.
Daardoor klom Westerhaar in het klassement naar een bescheiden 7e plaats.