Dammers Witte van Moort succesvol tijdens Wereldrecordpoging

Afgelopen zaterdag werd er in het ROC van Hengelo een wereldrecordpoging simultaandammen ondernomen door Jos Stokkel uit Huissen. Stokkel nam het op tegen in totaal 251 dammers. Stokkel won 174 partijen, speelde 62 remises en verloor 15 keer. Z’n percentage kwam daardoor uit op 81,67 procent. Zodoende nam Stokkel het uit 2006 daterende wereldrecord van Anton van Berkel over.
Damclub witte van Moort uit Westerhaar was met 18 deelnemers goed vertegenwoordigd.
Tomasz Miksa wist als enige Wvm-speler te winnen. Na een partij van ruim 14 uur wist Miksa zijn tegenstander, die inmiddels onder grote druk stond, te verschalken met een damzetje. Alex Noppers kwam ook tot remise evenals Gerbrand Hessing, die het remiseaanbod van Stokkel iets te vroeg aannam. Bij analyse bleek dat Hessing nog goede winstkansen had. De grote verrassing was Bennie Schokker, die rond middernacht nog volop kansen had om te winnen. Een sensatie bleef echter uit omdat Schokker zich vergiste bij het uitvoeren van een combinatie en door een verkeerde slagkeuze verloren kwam te staan.

Op donderdagavond 25 november vanaf 20:00 uur zal de jubilerende vereniging een oud-leden toernooi organiseren. Belangstellenden kunnen zich opgeven voor uiterlijk 23 november as. Dit kan per e-mail: secretariswvm@yahoo.com of telefonisch 06-55717984. Voor alle deelnemers is er een prijs, dus u gaat niet met lege handen naar huis. Er wordt gespeeld in het clubhuis aan de Asterstraat 28 te Westerhaar.