Jeugd damclub Witte van Moort floreert tijdens provinciaal kampioenschap dammen Overijssel.

31 december 2023

Op zaterdag 30 december vond het Provinciaal Kampioenschap Dammen voor de jeugd van Overijssel plaats. Het toernooi werd gehouden in het clubhuis van damclub Witte van Moort te Westerhaar.

Nadat het toernooi enkele jaren niet op de provinciale damkalender stond was het spannend hoe de deelname zou uitpakken. Met in totaal 33 deelnemers was er een fraai deelnemersveld. 
Bij de welpen speelden acht dammertjes een rondtoernooi. De strijd om de podiumplekken was dusdanig spannend dat drie spelers met twaalf punten op de gedeelde eerste plaats eindigden. Een barrage was noodzakelijk en daarin toonde Bram Wolf zich de sterkste. Levi Dokman eiste het zilver op en Lijon Kers eindigde als derde. Namens Witte van Moort maakte Nadja Stegeman haar debuut op dit toneel. 


Bij de pupillen waren er maar liefst achttien deelnemers waardoor een rondtoernooi geen optie was. In acht rondes Zwitsers toonde Fienne Martens met de volledige score van zestien punten aan dat ze de terechte kampioen is. De strijd om de overige podiumplekken was spannender. Uiteindelijk eindigde Laura Ekkelkamp met twaalf punten op plek twee, met één weerstandspunt meer dan nummer drie Keano van Tent.  Witte van Moort zag Lotte Potgieter debuteren. Met vier winstpartijen, één gelijkspel en drie verliespartijen mag ze zeker trots terugkijken op dit debuut met een keurige gedeelde vijfde plaats. 

Tot slot de aspiranten die in een groep van zeven dammers een rondtoernooi afwerkten. ‘WVM-ers’ Bram Oelen en Jaïr Rotich speelden een prima toernooi en wisselden winst- en verliespartijen met elkaar af.  Kampioen werd Jesper Ekkelkamp die een sterk toernooi speelde en met tien punten eindigde. In de laatste en beslissende partij verschalkte hij zijn directe Westerhaarse concurrent. De lokale favoriet Jayden van der Velde (Witte van Moort) werd verdienstelijk tweede en een andere Jayden, de Jager, eindigde als derde in deze categorie. 

De kampioenen plaatsen zich voor het NK Sneldammen waarvoor ze in het voorjaar van 2024 nog worden uitgenodigd door de jeugdleider van de Provinciale Dambond Overijssel (PDOB). Namens de PODB dankte Bert Aalberts alle deelnemers voor hun sportieve strijd. Namens damclub Witte van Moort werden alle begeleidende ouders, jeugdleiders en natuurlijk de vrijwilligers bedankt. Damclub Witte van Moort wenst u en jou een gezond en  voorspoedig 2024 toe!