Daniël Boxum blaast titelstrijd leven in

5 mei 2022

Het kan raar lopen in het dammen. Koploper Machiel Weistra had nog maar één punt hoeven afgeven tot ronde 7. Het lag dan ook erg voor de hand dat de WSDV’er in de avondronde van Bevrijdingsdag korte metten zou maken met hekkensluiter Daniël Boxum, die juist nog maar één punt had verzameld. Boxum was echter niet van plan om als zesde slachtoffer van Weistra te fungeren, speelde op de juiste momenten alerte zetten en liet een keurige remise aantekenen.

Simon Harmsma kwam op twee punten van Weistra door een snelle overwinning op Marie Gabbert. In een wederzijdse flankaanval vroeg Gabbert te veel van haar aanval: Harmsma won met een forcing een schijf en later de partij. Ook Emre Hageman wist te winnen. In een lastige partij tegen Luise Gabbert kwam een moeilijk te doorgronden eindspel op het bord, wat door Hageman in winst werd omgezet.

Een andere belangrijke partij was die tussen Tom Rinner en Ronald Kreeft. Het werd een geweldig treffen waarbij Rinner een massale aanval had die op gegeven moment zelfs tot veld 18 reikte. Rinner kwam echter in ademnood door de mooie omsingelende bewegingen van Kreeft. Uiteindelijk verloor Rinner een schijf wat door Kreeft in winst werd omgezet.

Tot slot de partij tussen Matheo Boxum en Sytse Spijker, waarbij eerstgenoemde met een overwinning goede zaken kon doen in de strijd om het podium. Na een interessante opening vond een grootschalige liquidatie plaats waarbij Boxum voortdurend wat makkelijker stond, maar niet tot een serieuze winstkans wist te komen. 

toernooisite

semilive