In memoriam Johan van Dijk

 

In memoriam Johan van Dijk

21 oktober 1958 - 10 maart 2022

Begin zeventiger jaren vorige eeuw begon de damclub Denk en Zet Westerhaar onder leiding van wijlen voorzitter Johan Huls met het opzetten van de jeugdafdeling om het niveau van het dammen op een hoger plan te brengen. Johan van Dijk behoorde tot die groep jeugdige dammers, trainen en nog eens trainen wierpen al snel hun vruchten af. Het aspirantenteam werd al snel kampioen van Overijssel en veroverde vervolgens later ook de nationale titel. De aspirant Johan van Dijk maakte met enkele teamgenoten al snel de overstap naar de hoofdmacht van DEZ. Maakte kampioenschappen mee van de provincie, promotie naar de landelijke 2e klas en naar de eerste klas KNDB. In elke teamwedstrijd vrijwel altijd goed voor een punt of twee punten door zijn gedegen speelstijl. 

Johan trad ook als jeugdige dammer al vrij snel op in het bestuur, met de jeugd als zijn werkterrein. In 1980 het eerste juniorenkampioenschap van Nederland en al die jaren die volgden was Johan betrokken bij de organisatie, met als hoogtepunt in 2019 de viering van het 40-jarig jubileum van het NK junioren in Westerhaar. Naast de organisatie van het NK junioren was Johan ook jarenlang actief als organisator van de jaarlijkse schooldamtoernooien voor basisscholen. In 2017 organiseerde damclub WVM het eerste Johan van Dijk toernooi, inmiddels zijn er 4 toernooien geweest. Het laatste toernooi in 2020 wist Johan winnend af te sluiten in de 1e klasse. Damclub WVM verliest in Johan van Dijk een altijd betrokken en trouw lid en wenst zijn vrouw en kinderen veel sterkte toe. Moge hij rusten in vrede.


Johan in zijn jeugdige jaren

meervoudig wereldkampioen Roel Boomstra overhandigd Johan van Dijk het eerste exemplaar van het jubileumboek 40 jaar NK junioren
de laatste 2 winnaars van het johan van Dijk Toernooi (hoofdklasse Gerbrand hessing, 1e klasse Johan van Dijk)