Korte samenvatting ALV en prijsuitreiking

 17 november 2020


Op 3 september heeft de algemene ledenvergadering plaatsgevonden. Er waren toch nog 16 aanwezigen, ondanks de 15 afmeldingen.

De coronacrisis hakt er flink in.De verbouwing van het clubgebouw is uitgesteld evenals de viering van het 60-jarig bestaan van de damclub. De onderlinge competitie is afgelopen seizoen eerder gestopt.Het NK junioren is afgelast, hiervoor is inmiddels een jeugdcup gehouden ter vervanging.Het NK B en C kon helaas geen doorgang vinden, deze is inmiddels verplaatst naar volgend jaar.

Normaal gesproken wijst het bestuur 3 spelers aan voor de verkiezing speler van het jaar. Aangezien niet alle toernooien zijn gespeeld, konden we niet kiezen tussen de verschillende spelers. Hierop is bij uitzondering aan de leden de keuze gegeven op de vergadering om uit de prijswinnaars de speler van het jaar te kiezen. De uitslag lag dicht bij elkaar. De winnaar werd Adriaan Noppers.

Niek Kloppenburg trad af als voorzitter. Aangezien we niemand hebben kunnen vinden die het stokje wou overnemen, neemt Gil Salomé deze functie waar als interim-voorzitter. Na het aftreden van Lars Knol in januari, bestaat het bestuur nu nog maar uit 4 leden. Er is dus versterking nodig!

Er was een voorstel gedaan door het bestuur om in de onderlinge competitie volgens het Keizer-systeem te spelen, aangezien de onderlinge afgelopen seizoen niet helemaal goed liep. Na discussies is besloten om de roostercompetitie toch te handhaven.De bekercompetitie is afgeschaft, er waren geen tegenstemmen op de vergadering.

De eindstanden van het afgelopen seizoen waren:


Onderlinge hoofdklasse: 1. Niek Kloppenburg, 2. Edwin Twiest, 3. Herman Hilberink

Onderlinge eerste klasse: 1. Adriaan Noppers, 2. Mark Paters, 3. Bennie Lawant

Sneldammen hoofdklasse: 1. Marino Barkel, 2. Herman Hilberink en Jan van Dijk

Sneldammen eerste klasse: 1. Bennie Lawant, 2. Koert Meuleman en Adriaan Noppers

Sneldamcompetitie hoofdklasse: 1. Gerbrand Hessing, 2. Jeffrey Steen, 3. Theo Leoné

Sneldamcompetitie eerste klasse: 1. Adriaan Noppers, 2. Koert Meuleman, 3. Bennie Hessing

Topscorers teams: Eerste team: Marino Barkel

Tweede team: Gerwin Mollink

Derde team: Mark Paters

Provinciale team: Herman Hilberink

Ratingcompetitie hoofdklasse: 1. Gerbrand Hessing, 2. Theo Leoné, 3. Jeffrey Steen

Ratingcompetitie eerste klasse: 1. Bennie Hessing, 2. Mark Paters, 3. Koert Meuleman

Zomercompetitie hoofdklasse: 1. Gerbrand Hessing, 2. Bertwin Letteboer

Zomercompetitie eerste klasse: 1. Adriaan Noppers, 2. Bennie LawantOp de foto de kampioenen Adriaan Noppers en Niek Kloppenburg.