Rick Hakvoort wint Meuleman engineering sneldamtoernooi NK Junioren 2019 na barrage, Bennie Hessing winnaar 1e klasse!

6 mei 2019

Afgelopen vrijdag vond traditiegetrouw het Meuleman Engineering sneldamtoernooi plaats als nevenactiviteit van het NK Junioren. Met een opkomst van 16 man waaronder de top-3 van de editie van vorig jaar was er weer een mooi deelnemersveld. Met deelname van Yuen Wong, Rick Hakvoort, Steven Den Hollander en Gerbrand Hessing lag de top van het deelnemersveld dicht bij elkaar. Maar ook om Mitchel Mensinga en Machiel Weistra kon men niet meer heen na hun 3e en 4e plek van vorig jaar.
Titelverdediger Steven Den Hollander schoot uit de startblokken met 7 punten uit de eerste vier wedstrijden en liet gelijk zien dat hij kwam voor titelprolongatie. Na 8 rondes kwam er enige tekening in de stand. Machiel Weistra en Gerbrand Hessing gingen aan kop met 13 punten gevolgd door  Steven Den Hollander en Mitchel Mensinga met 12. Yuen Wong en Rick Hakvoort moesten de koplopers enigszins laten gaan met een score van 11 punten.

In de tweede helft van het toernooi bleef de top dicht bij elkaar. Nadat Yuen Wong en Rick Hakvoort al hun partijen wonnen bleek dat zij beiden met 25 punten op de 1e plaats geƫindigd waren. Ook onderling resultaat bood geen uitkomst en dus werd er barrage gespeeld. Hakvoort was hierin de gelukkigste nadat Wong in gewonnen stand in een babyzetje liep.
Mensinga en Hessing deelden de derde plek met een score van 23 punten. Voornamelijk voor Hessing had er meer ingezeten ware het niet dat hij de punten moest delen met Hessing Sr. en zelfs een verliespartij moest incasseren tegen Johan Top.  Eerste deelnemer van het NK junioren werd Machiel Weistra, die nog net tekort kwam voor de aansluiting bij de top maar wel overtuigend de beste Junior was.

Ook in de 1e klasse werd er flink gestreden. Topfavorieten hier waren Bennie Hessing en Jelle van der Eng. 
Na een spannende strijd was het hier Bennie Hessing die er met de zege vandoor ging. Hij bleef de concurrentie met een score van 10 punten maar liefst 3 punten voor! Meest opvallende resultaat voor Bennie was de remise die hij tegen Gerbrand uit het vuur gesleept heeft. 
Tweede in deze categorie werd Jelle van der Eng. Deze wist het verschil te maken tegen de spelers in de onderste helft van het klassement.  Voor de derde plaats in deze categorie eindigden Gert Brink en Bram Bekkers gelijk. Brink won echter het onderlinge duel en pakte hiermee een prachtige 3e plek.

Alle deelnemers konden na het toernooi terugkijken op een prachtig toernooi, met mooie resultaten maar waar vooral de gezelligheid voorop stond.