Koert Meuleman en Willem Fokkert winnen eerste prijs!

Zaterdag 9 september werd  het Overijssels damseizoen officieel geopend met Dammen over de IJssel. Deze damdag werd evenals vorige jaren gehouden in Heino en telt tevens mee voor de damdagencompetitie.
Deze competitie telt meerdere damdagen en de winnaar in elke klasse na alle damdagen ontvangt een prijs. In totaal waren er 33 deelnemers.

In de hoofdklasse waren twee deelnemers van Witte van Moort present.
Bert Aalberts zat in de zwaarste poule. Hij eindigde hier op een enigszins teleurstellende derde plek met 2 remises. De winnaar was hier Michel Stempher voor Bill Neven.
Gerwin Mollink had de hulp van Meinze Feenstra nodig, die in de laatste partij Gino Schirinzi versloeg. Gerwin eindigde hierdoor als tweede in de poule achter Sjoerd Koopman.

In de eerste klasse waren er ook twee deelnemers van Witte van Moort aanwezig.
Beetje jammer was, dat ze bij elkaar in dezelfde poule waren ingedeeld.
Koert Meuleman toonde hier zijn klasse door alle 3 partijen te winnen. Hij deed dit als enige vandaag!  Hilco Harms eindigde in deze poule als derde.

In de tweede klasse waren ook twee leden van onze damclub aanwezig.
Willem Fokkert won zijn groep met 2 overwinningen en 1 remise. Deze remise was tegen de winnaar van de tweede klasse uit de damdagencompetitie van afgelopen seizoen, Ton Orriëns. Doordat op het laatste moment nog iemand zich had aangemeld, speelde Bennie Hendriks in een poule met 5 spelers. Hij eindigde hierin op een gedeelde derde plek.


De prijswinnaars werden verblijdt met een VVV-cadeaubon van respectievelijk 10 euro voor een eerste plaats en 5 euro voor een tweede plaats.