Slump vergroot voorsprong bij NK Dammen voor Junioren

4 mei 2015

In de derde ronde heeft koploper Jitse Slump zijn voorsprong verder uitgebouwd middels  een overwinning op Thijs Verboon.

Al vroeg in de partij nam Slump Verboon in een hekstelling. Die houtgreep liet hij pas weer los toen hij naar groot voordeel kon combineren. Vervolgens maakte hij het karwei kundig af.
Achtervolgers Wolff en Mensinga zagen Slump verder uitlopen, daar zij zelf remiseerden met respectievelijk Overeem en Knapen.

Overeem kwam wat in de positionele problemen in de partij, maar Wolff wist daar niet optimaal van te profiteren, als er al optimaal van te profiteren was. Dat zal analyse uit moeten wijzen. Volgens computer-programma Kingsrow bleef het in ieder geval binnen de remise marges, wat echter niet wil zeggen dat dan de stand menselijker wijze niet vrijwel gewonnen kan zijn. Een heel klein foutje kan dan al bijna fataal zijn. Na een aantal vrij logische zetten die in de partij volgden werd het in ieder geval wel wat lastig voor Overeem, maar nooit echt problematisch.

Het omgekeerde kan ook het geval zijn. In de partij tussen Mensinga en Knapen gaf het programma Kingsrow juist tot 3 keer aan toe aan dat Knapen gewonnen spel zou hebben. Daar het echter menselijker wijze lastig te zien was, zeker met het resterende kleine beetje tijd dat Knapen had, krabbelde de partij geruisloos naar remise.


Waterink wist Tol voor problemen te stellen waar die niet meer uit kwam en boekte zijn eerste overwinning.

Voor Tol was het even slikken, daar hij voor de derde maal op rij verloor. Wellicht kan hij nog wat mooie dingen laten zien indien hij wat meer tijd gebruikt.

Kromhout en Morssink deden niet veel voor elkaar onder en deelden na een vrij vlakke partij al vrij vlot de punten.