Kloppenburg en Hessing nog ongeslagen in Brunssum open

3 augustus 2014

Van vrijdag 1 t/m zaterdag 9 augustus wordt in Brunssum het traditionele zomertoernooi gespeeld. Witte van Moort is met twee deelnemers actief. Niek Kloppenburg en Gerbrand Hessing. Beiden maakten een aardige start met een plus één score na drie ronden.

In de eerste ronde had Kloppenburg een op papier makkelijke tegenstander in Jeroen Huskens. In de partij liet Huskens zich niet zomaar de kaas van het brood te laten eten en gaf taai verweer. Uiteindelijk wist Kloppenburg in het eindspel de puntjes op de i te zetten en tekende hij voor zijn eerste overwinning. Hessing speelde tegen Peter Bronstring, de broer van Evert die veelvuldig deelnam aan de NK-finale. Vooraf grapte Bronstring dat hij vroeger geregeld van zijn broer Evert won. Hessing was dus gewaarschuwd. De partij liep niet echt gesmeerd en na een slecht ingenomen Ghestem van Hessing miste Bronstring een goede voortzetting. Hessing kreeg later in de partij nog groot voordeel maar kon zelfs in een 7 om 3 eindspel een remise niet voorkomen. In de tweede ronde lootte Hessing dejonge Russin Nokhova. Na een wat beroerde opening kreeg Hessing  in het middenspel goede kansen  en wikkelde hij af naar een 6 om 4 eindspel, wat met secuur spel gewonnen zou zijn. Na een onnauwkeurigheid van Hessing, kwam de remise in zicht voor de jonge Russin. Hessing vlocht er echter nog een geniepig kwadrant-motiefje in, waar Nakhova intuinde en gelijk kon opgeven. Kloppenburg deelde in de tweede ronde de punten met Sarah Rijgersberg. Kloppenburg kreeg groot voordeel, maar kon niet voorkomen dat zijn tegenstander nog een remise-offer in de stand kon vlechten.

In de derde ronde speelde Kloppenburg een beresterke partij tegen Michel Stemper. In het late middenspel miste Kloppenburg echter de winst omdat hij zijn tijd niet goed had ingedeeld. In het eindspel waren de kansen zelfs voor Stempher, die een winnende dam-afname naliet. De partij eindigde in remise. Hessing speelde in de derde ronde remise tegen Dave Bleeker die flink onder druk stond, maar taai verdedigde en zo verdiend een punt pakte.
In de vierde ronde neemt Hessing het op tegen Piet Roozenboom en speelt Kloppenburg tegen de Overijsselse  topspeler Martijn Vissers.

Klik hier voor de stand