Spannende finale schooldammen basisscholieren

16 december 2013

Afgelopen vrijdagavond werd in ons clublokaal aan de Asterstraat de finale voor basisscholieren individueel gehouden. Voor de beide leeftijdscategorie├źn hadden zich de beste twee van de drie plaatselijke basisscholen gekwalificeerd via de schoolkampioenschappen van 20 november.
In de categorie groep 5 + 6 beheersten de scholieren van O.B.S De Blokstoeke het toernooi. Verrassend behaalde Wesley Keyzer, met een 100% score, de titel voor de kampioen van de Blokstoeke, Julian Slot. De strijd om de derde plaats was bijzonder spannend en na een bloedstollende barrage was Dave Schutte uiteindelijk de sterkste.
In de categorie groep 7 + 8 hadden de leerlingen van de Fontein locatie Hoofdweg de boventoon. Favoriet Mathijs Middag maakte zijn faam waar door het kampioenschap ongeslagen binnen te halen. Danny de Jong werd tweede, hij verloor alleen in de 1e ronde van de latere kampioen. Rodney Evers was duidelijk de sterkste van de rest van het veld en won zodoende ook een fraaie beker.
De organisatie, in handen van de jeugdafdeling van de plaatselijke damvereniging, kon terugzien op een zeer geslaagd toernooi en hoopt dat de deelnemers het ook zo ervaren hebben.
Het kampioenschap voor basisscholen van de gemeente Twenterand, dus het kampioenschap van viertallen wordt gehouden op woensdagmiddag 22 januari 2014 eveneens in het clubgebouw aan de Asterstraat.

Eindstand groep 5 + 6:
1. Wesley Keizer              5-10
2. Julian Slot                     5-06
4. Dave Schutte                5-04       na barrage
5. Bram Bakhuis               5-04       na barrage
6. Dave Talen                   5-04       na barrage
7. Thijs Huizing                 5-02
Eindstand groep 7 + 8:
1. Mathijs Middag            5-09
2. Danny de Jong              5-08
3. Rodney Evers               5-07
4. Melvin Hazelhorst         5-03
5. Alice Velding                5-02
6. Hans Nijboer                5-01