Damclub Witte van Moort verplettert Micone uit Tilburg

19 november 2013

Zaterdag 16 november won dez/WvM met maar liefst 17-3 in en van Tilburg. De damclub uit Westerhaar staat nu, nadat vijf ronden gespeeld zijn, op de derde plek in de hoogste klasse van het nationale clubdammen,
De openingsscore was nog een vreedzame remise tussen Bert Aalberts en Ad de Hoon. Daarna walste de Westerhaarse tank met maar liefst zes opeenvolgende overwinningen over Tilburg heen. Als eerste won Kalmakov met een fraai gambiet van Yuri Hezemans in een korte klassieke partij. Nog fraaier won Gil Salomé daarna van Toby Hage. Via een complex combinatief netwerk had Hage enige zetten lang verplicht spel. De enige zet die hij uiteindelijk nog dacht te kunnen doen werd echter fraai door Salomé afgestraft middels een zesklapper.
Marino Barkel mocht het opnemen tegen "betondammer" Yves Vandenberg, die er bekend om staat alle schijven met precisie af te hakken en op die manier menig Grootmeester op remise te houden. Tegen Barkel lukte hem dat ook erg goed, alleen, mede door het razendsnelle spel van Marino" Speedy Gonzales" Barkel kwam Vandenberg in tijdnood, waar hij het beste plan niet kon vinden. Dit werd door Barkel met wiskundige precisie afgestraft. Vadim Virny werd door Bryan Wollaert getrakteerd op diens lijfvariant. Internationaal Grootmeester Virny wist er echter wel raad mee en overspeelde Wollaert volledig in een gecompliceerde partij. Odin Mol had het best lastig tegen de enige vrouwelijkespeelster Laura Timmerman. De hekstellingpartij koste Timmerman teveel tijd, waardoor ze door tijdgebrek een schijf achter geraakte en de partij verloor. Marc de Meulenare kon uiteindelijk weer eens een puntje halen voor Micone.  Tegenstander Gerbrand  Hessing zette de partij ambitieus op door vol ten aanval te trekken. Meulenare speelde het voorzichtig en ruilde deze aanval van het bord. Vervolgens waren er nog wat "onderhuidse spanningen", maar de partij krabbelde na vele ruilen naar remise. Casper Remeijer breidde daarna de score weer verder uit door Herman Meyer in een laat klassiekje uiteindelijk toch nog beet te nemen. Het 17e en laatste punt werd gehaald door Tomasz Miksa tegen "Mister Tilburg" en team captain Toine Brouwers. Miksa moest lange tijd nauwkeurige zetten spelen om niet te verliezen. Dat deed hij dan ook uitstekend met remise als resultaat. Over twee weken (30 november) staat de thuiswedstrijd tegen het altijd lastige De Vaste Zet uit Geleen op het programma.