Tweede team na kleine nederlaag in gevaar

10 december 2012

Zaterdag 8 december moest het tweede team van Westerhaar tegen Dammers Uit Oost 2 uit Doetinchem spelen. Na de teleurstellende 10-10 in Leeuwarden waren de spelers van Westerhaar gebrand op een overwinning. 

De gladheid op de wegen speelde de Achterhoeker formatie weinig parten want het team arriveerde ruim op tijd in het clubgebouw aan de Asterstraat. Beide teams waren zo ongeveer in hun sterkste opstelling en het beloofde een spannende middag te worden. Bemoedigend was in ieder geval de hogere gemiddelde rating aan Westerhaarse kant.

Niek Kloppenburg had in Nick Jansen een jonge tegenstander, die al enkele aansprekende resultaten heeft laten zien dit seizoen. Vandaag had Jansen echter een offday, want hij verloor in de opening al een schijf en dit keer liet Niek de winst niet meer glippen (2-0). Jeroen Schokker speelde tegen Chris Grevers een flankaanval. Dit verliep niet naar wens en Schokker moest zich gewonnen geven (2-2).

Direct hierna kreeg Westerhaar een tweede klap te verwerken. Alex Noppers speelde zeker geen slechte partij tegen Ralf Richters, maar na een enorme blunder gaf hij zich teleurgesteld gewonnen (2-4). Rene Schippers was de geĆ«igende persoon om de stand weer op gelijke hoogte te brengen. Aan het grote ratingverschil van bijna 350 had Tim Hendriksen echter geen boodschap, want hij bood taai verzet en de spelers kwamen dan ook remise overeen (3-5). Leonie de Graag had een vrij saaie partij tegen de sterke Harry Graaskamp. De remise is echter geen slecht resultaat (4-6). 

Jan Schippers kreeg geen concreet voordeel op het bord en deelde dan ook de punten met Mario Daamen (5-7). Elena Altsjoel had een vrij abstracte partij tegen Bertus Bosch. Ze leek een goed eindspel te krijgen, maar Bosch liet zich niet van de wijs brengen en werkte naar een 3-om-1 af (6-8). Bert Aalberts kreeg na een vlakke opening een mooi omsingelingsobject in de centrumschijf van KNDB-voorzitter Johan Haijtink. Haijtink speelde echter alert tegen waarna de spelers na de tijdscontrole tegen een compleet gelijkwaardige stand aankeken (7-9).

Op de overige twee borden waren (zeer) kansrijke stellingen verrezen. Gerwin Mollink zette behoorlijk druk op de vesting van Jaap de Vries, maar de stand bleek na de tijdscontrole ‘niet te kloppen’ (8-10). Het slotakkoord was aan Eddie Hilberink. Tegenstander Bob Kersten hakte zich een slag in de rondte maar moest toch lijdzaam toezien hoe Hilberink alle belangrijke velden kreeg. Het eindspel leek slechts een formaliteit, maar dit bleek in de praktijk knap tegen te vallen. Het werd dan ook een puntendeling waarna de Achterhoekers tevreden huiswaarts togen (9-11).