Frerik Andriessen wint Frits Vos damnacht

de openingszet verricht door
Secretaris Irene Stegeman, aan
het bord van Niek Kloppenburg (WvM)
In het clubgebouw van damclub Denk en Zet/Witte van Moort werd van 28 op 29 december jl., na een afwezigheid van drie jaar, de traditionele damnacht georganiseerd. Hoofdsponsor Woonwinkel Frits Vos uit Westerhaar verbond haar naam aan het toernooi. Voor het nachtelijke evenement hadden zich zo’n vijfendertig dammers aangemeld. Uiteindelijk verschenen er 29 dammers achter de borden, daar er ter elfde ure nog diverse afmeldingen kwamen.  Kwantitatief viel de deelname een beetje tegen, kwalitatief daarentegen was het een zeer sterk bezet toernooi.
De winnaar Frerik Andriessen met
voorzitter Bennie Hessing
Na het openingswoord van voorzitter Bennie Hessing, werd wegens afwezigheid van de sponsor, de openingszet verricht door secretaris Irene Stegeman. Vervolgens  werden de klokken in werking gesteld. Er werden 15 voorronden afgewerkt, waarna de finalepoules bekend werden. In finalepoule één was Frerik Andriessen uit Delft de concurrentie te slim af. Met 21 overwinningen, zeven remises en slechts één nederlaag, legde de speler van Dammers uit Oost het fundament voor de eindoverwinning! Maikel Palmans van damvereniging Hijken DTC eindigde met vijf punten achterstand op de tweede plaats. Het podium werd gecompleteerd door Michiel Kroesbergen, eveneens speler van Hijken DTC. De Westerhaarse eer werd hooggehouden door Gerbrand Hessing en Marino Barkel, welke respectievelijk als vierde en vijfde eindigden. De prestatie van Barkel viel enigszins tegen, daar hij de editie van 2007 nog op zijn naam wist te schrijven.
vlnr: Michiel Kroesbergen (3e),
Frerik Andriessen (1e),
Maikel Palmans (2e)
Finalepoule twee werd gewonnen door Zainal Palmans (MTB) uit Hoogeveen. Palmans eindigde met twee punten voorsprong op Tomasz Miksa (WvM) en Niek Smeitink (DUO). Laatsgenoemden speelden een barrage, welke door tijdsoverschrijding van Miksa in het voordeel van Smeitink werd beslist. Eddie Hilberink (WvM) wist beslag te leggen op de vierde plaats, terwijl Gerwin Mollink (WvM) de vijfde positie voor zich opeiste.
Bart Lugthart uit Hattemerbroek was de sterkste in de derde finalepoule en eindigde met vier punten voorsprong op Jan Meester uit Dedemsvaart. Annemarie Hessing en Adriaan Noppers speelden een barrage om de derde plaats. Hierin trok Hessing aan het kortste eind.
De organisatie kon terugkijken op een geslaagd evenement en sluit hiermee de jubileumactiviteiten van het 50-jarig bestaan van de damclub af. Volgend jaar zal het evenement wederom op de damkalender prijken.